2011. július 18., hétfő

Zsályás-rozmaringos csirkecomb



A meleg már szinte elviselhetetlen. A varrás hanyagolva. De azt hiszem ezzel más is hasonló képen vélekedik. Ilyen hőségben kinek van kedve a gép mellett görnyedni. Nekem mindig is kellemes időtöltést jelentett a főzés. Már lánykoromban szívesen segítettem a maminak a konyhában.

A vasárnapi ebéd nálunk zsályás-rozmaringos csirkecomb volt.


Ki kell használni a fűszerek adta lehetőséget, minél frissebb annál ízletesebb



Szeretek főzni, de azért nem szívesen töltök túl sok időt egy ebéd elkészítésével. Számomra fontos, hogy ne úgy essen ez, mintha rabszolga lenne az ember. Soha nem szabad kényszerből készíteni egy ételt. Nekem az a meglátásom, ha nem örömmel csinálok valamit, az minden bizonnyal hascsikarást, görcsöt okoz. A főzésnek örömöt kell jelentenie mind annak aki csinálja, mind pedig annak aki elfogyasztja a kész ételt.



Kicsontozom, lebőrözöm a csirkecombokat

A kertben van zsálya, és rozmaring

2-3 evőkanál olajra ráteszem a sózott, borsozott combokat, a tetejét megszórom zsályalevéllel, rozmaringgal

kevés cayenne borssal meghintem, lefedem, és 20 perc alatt puhára párolom, a fedőt leveszem, és megpirítom a husit

Főtt rizzsel, mozzarellás paradicsomsalátával tálalom




A családom imádta. A receptet tehát le kellett írnom, és máskor is el kell készítenem.




Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails