Az almás-rebarbarás lepény az egyik legkellemesebb ízű süti, amit valaha is sütöttem.
Mindenek előtt elkészítjük a lepény tésztáját.
Én mindig a 30-20-10 arányú linzertésztát szoktam a lepényekhez készíteni. Nekem ez vált be.
Tehát 30 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, és 10 dkg cukor. Valamint teszek bele egy tojássárgáját, egy sütőport, egy csipet sót, és egy citrom reszelt héját. Robotgéppel gyorsan összekeverem, kézzel összegyúrom ez egy perc alatt kész. Zacskóba téve rakom a hűtőbe pihenni, és kimegyek a kertbe.
Megnézem melyik rebarbara az, amelynek a leveleit megritkíthatom.
Mindenek előtt elkészítjük a lepény tésztáját.
Én mindig a 30-20-10 arányú linzertésztát szoktam a lepényekhez készíteni. Nekem ez vált be.
Tehát 30 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, és 10 dkg cukor. Valamint teszek bele egy tojássárgáját, egy sütőport, egy csipet sót, és egy citrom reszelt héját. Robotgéppel gyorsan összekeverem, kézzel összegyúrom ez egy perc alatt kész. Zacskóba téve rakom a hűtőbe pihenni, és kimegyek a kertbe.
Megnézem melyik rebarbara az, amelynek a leveleit megritkíthatom.
A legszebbeket leszedem
Lehetőleg több tőről, hogy a növény ne sérüljön.
Megtisztítom.
Így néznek ki a tisztított levélnyelek.
Cukros szirupban megfőzöm, de csak annyira, hogy nehogy szétmenjenek a szárak.
A hűtőből kivéve a tésztát, egyharmadát félretéve a rácsnak, tepsi nagyságúra nyújtom, beleteszem a kikent, kilisztezett tepsibe. Az almát elsimítom rajta, ráteszem a rebarbarát, amit lecsepegtettem a sziruptól.
A félretett tésztából rácsokat készítek a tetejére, és megkenem pici vízzel hígított tojássárgájával
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése