2017. március 30., csütörtök

Tanuljunk varrni


Nagyon sok varrótanfolyam van, sokan jelentkeznek is rá. Viszont van aki valamilyen okból kifolyólag nem jutnak el egyre sem. 
Viszont egyre többen igényelik, hogy megtanuljanak felvarrni egy gombot,  esetleg megjavítsanak egy szakadástMind ehhez nem kell sok minden, és máris nem vagyunk elveszettek, nem kell rögtön a mamához, vagy a nagymamához rohanni.  

Legyen a háztartásunkban: 

  • Varrótű - különböző méretek, vastagabbak, vékonyabbak, hogy tudjunk választani a ruha vastagságához, és az öltés milyenségéhez 
  • Legyenek cérnáink. Nem kell sok, - fehér, fekete, piros, kék - persze ha több féle van, az csak az előnyünkké válhat. Nagyon sok áruházlánc kedvezményes varrócsomagot állít össze, ha lehetőségünk van, nyugodtan vegyünk egyet. 
  • Aztán kell még hogy legyen egy vagy két ollónk. Ez is attól függ, hogy milyen szándékaink vannak. Ha szeretnénk akár szabni-varrni, akkor egy jó minőségű szabóollót szerezzünk be. Érdemes befektetni, mert egy jó szerszám megfizethetetlen. Viszont egy kisebb szálvágó olló még jó szolgálatot tesz. Egy kis hímzőolló pedig már igazi arzenál. Ha egy körvágóval is rendelkezünk, az már a csúcs.  
  • Legyen tűpárnánk, hogy ne kelljen minden alkalommal kivenni a cérnát, és visszatenni a dobozába, és hogy szem előtt legyen a kínálat. 
  • Legyen egy mérőszalagunk, erre a legalkalmasabb egy szabászcenti, amit pár forintért árulnak a csiri-biri boltokban. 
  • Nem árt egy gyűszű, és néhány gombostű, biztosítótű. Egy jó tűbe fűző nagyobb biztonsággal talál a tű fokába, amibe be tudja húzni a cérnát.  
  • Néhány ceruza, szabászkréta, illanófilc csak tovább segíti a munkáknak.  


Persze nem gond, ha tényleg csak a gombok felvarrására rendezkedünk be.