2013. május 22., szerda

Víziló jelmez








Hetek óta tőröm a fejem, hogy kellene megfelelő jelmezt készíteni unokám szini előadására. A drága ugyanis víziló lesz a darabban. Tudtuk eddig is, hogy csak a fejére készítünk egy víziló fejet, a ruha pedig egy szürke póló és szürke nadrág lesz. De sehol nem találtam hozzá valami minta félét, nemhogy szabásmintát. 

Elhatároztam, hogy azért is megcsinálom. Fogtam az ollót, az anyagot, és már vágtam is. Persze egy régi kapucnit leterítettem, és körberajzoltam előbb. Azután a kis pofáját alakítottam ki. De mivel az első próba nem lett tökéletes, kibontottam, és kicsit megvastagítottam az arcrészét. Így már jó. 

Ekkor fület varrtam, majd egy kitömött hurkából az orrát is elkészítettem. A szeme két hungarocell gömb, bevonva némi anyaggal, a fogakat frizzel kitömött filc anyagból készítettem, és ráragasztottam, a végeredmény pedig a képeken látható. 

Az egészet még az unokám fejéhez kell igazítani, hogy ott majd biztonsággal álljon.




2 megjegyzés:

  1. Kedves Zsóka! 6 éves fiam évek óta viziló jelmezre vágyik, soha sehol sem találtam, viszont mindig eljutok erre a blogra, mert ez a legjobb!! Az lenne a kérdésem, hogy nem varrna-e nekünk egyet, avagy, ha ez lehetetlen megosztaná-e hogyan készült részletesebben. Köszönöm, Forró Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Most nem áll módomban elmagyarázni, mert igen hosszadalmas. De az ünnepek után, vagy ha éppen pihenni akarok akkor az ünnepek közötti időben készítek egy részletes leírást, remélem le is tudom rajzolni. Addig türelmedet kérem. Üdvözlettel Zsóka

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails