2012. június 4., hétfő

Fotó nyomtatás textilre
Nagyon sokan vagyunk, akik szívesen nyomtatnánk textilre. Eddig sokat gondolkodtam, hogyan kellene hozzáfogni.Találtam egy nagyszerű megoldást erre a neten. Nem saját ötlet, de tökéletesen működik. Az eredeti leírás itt található.Szükséges anyagok:szövet (vászon)
ragasztóspray
nyomtatópapír
tintasugaras nyomtató

Permetezzük a spray-t a nyomtatópapírra bőségesen, főleg a széleket, majd nyomjuk az anyagot a papírra. Nagyon ügyelve arra, hogy mindenhol jól tapadjon a papír az anyaghoz.

Ezután hagyjuk száradni kb 10 percet

Aztán óvatosan vágjuk a szélén a papírt egyenesre, élesre. A legjobb egy tapétakés, vagy egy körvágó kés, esetleg egy papírvágó.


Ez tényleg nagyon fontos, hogy tiszta vágott élek legyenek! 


Ez után csak annyi kell, hogy nyomtassuk ki a képet.
A nyomtató beállításánál kell a vastag fotópapír beállítását választani Az összes lapot ki kell venni a papírtartóból, és a behelyezésnél ügyeljünk, hogy a papír oldala legyen felfelé, a textil lefelé.Nyomtatás után távolítsuk el a papírt a hátoldalról, és ha esetleg maradt ragasztó a textilen, nem kell félni ki lehet mosni. Természetesen a tökéletes száradás után.


Kellemes időtöltést kívánok

9 megjegyzés:

 1. Kedves Zsóka!
  Én is szeretnék csinálni egy hasonló munkát.Kérlek írd meg nekem hogy mennyi idő az a tökéletes száradás,mert nekem még másnap is elfolyt a kép a vízben.
  E-mail címem:mizsu49@gmail.com
  Köszönöm szépen!
  Üdvözlettel:Zsuzsa

  VálaszTörlés
 2. Kedves Zsóka! A textilre való nyomtatással kapcsolatben lenne egy pár kérdésem. Légyszíves, ha módodban áll jelentkezz.
  Köszönöm: Üdvözlettel: Zsuzsa
  címem:mizsu49@gmail.com

  VálaszTörlés
 3. Kedves Zsóka!
  Szerinted egy textil párnát, amelyet e gyermeked feje alá teszel nem kell kimosni?
  Egyébként kitúrtam az Interneten keresztül, hogy több típusú tintasugaras nyomtatóhoz van impregnáló és öblítő szer. Ha ezt alkalmazzuk kímélő mosással nem veszít a kép a szépségéből. Rendeltem ilyen szereket. Biztosítanak róla, hogy az egészségre nem ártalmas??!! Ha megérkezik kipróbálom és beszámolok az eredményről.
  Üdv: Zsuzsa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze hogy ki kell mosni. Őszinte leszek, ennyire behatóan nem foglalkoztam a témával, mivel nagyon olcsó, és jó fotónyomtató üzemel a városban, aki kerámiára, textilre és bármi másra másolja a fotókat. Várom a beszámolót.

   Törlés
 4. Szia! Mennyi kell várni hogy rendesen megszaradjon és biztos ne mosodjon el, kopjon ki a rá nyomtatott kép?
  Caty

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdemes pamut alapú anyagot használni, akkor kb 2-3 óra alatt megszárad, és szárazás után fixálni. Én ecetes vízzel spricceltem óvatosan szórófejes flakonból.

   Törlés
 5. Én még 2013 ban varrtam egy dupla ágyra ágytakarót patchwork technikával. Kb 30 fénykép van rajta. Mondjuk nem mosom gyakran, de már 3-4 szer kimostam, persze nem nagyon óvatosan, a mosógépben a 15 percessel. Mivel télen csináltam a radiátoron szárítottam, pár perc alatt megszáradt. A képek még mindig megfelelő állapotban vannak. Ha gondolod küldhetek képet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem küldhetnél képet a takaróról! köszi
   tildi62@gmail.com

   Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails