2018. május 3., csütörtök

Szekrény felújítás


El kellett költöznünk, így ismét nagy kihívás előtt állunk. Mivel terveink szerint még 4-5 évet  dolgoznunk kell ezért új lakást béreltünk. Egy bútorozottból költöztünk egy üres lakásba.
Nem szerettünk volna nagy költségeket kiadni, ezért jórészt használt bútorban gondolkodtunk.
Szeretek főzni, szerintem tudok is, ezért egyik legfontosabb dolog a konyha.
Heteket böngésztem a hirdetéseket, mégsem találtam megfelelő konyhaszekrényt. Vagy horror áron kínálták, vagy lecsaptak az élelmesek a felkínált portékára.
Egyik alkalommal elcsábultam az irodabútorok irányába, és akkor csapott be a tudatomba, hogy akár egy iratszekrény is megfelelő lehetne.

Mit ad Isten rátaláltam erre:


És beindult a fantáziám.
Férjem mindenben támogat, utánfutóba rakták, és hazaszállította. Rettenetesen nehezek voltak, hiszen még békebeli darabok, tele "faanyaggal"
Viszonylag könnyen szét lehetett csavarozni, és egy igazi por- és zsírtalanítás után vizes bázisú alapozót kapott két rétegben.Minden tele volt lealapozott bútorlapokkal.

Hétvégén Dorogon érdeklődésként bementünk a festékboltba, és az érdeklődésből vásárlás lett. Az eladó egy pár perc leforgása alatt kikeverte a nekünk tetsző színárnyalatot - amit egy Pepcos terítő kedvenc színe ihletett - és boldogan vittük haza, alig várva, hogy felkenhessük.
És ahogy a második sort is megkapta, láttuk, hogy ez az amit elképzeltünk magunknak.
Még akkor vasárnap összeszereltük az elsőt. Nagyon meg voltunk elégedve magunkkal, de reggel munka, így elpakoltunk, és a megérdemelt pihenésnek adtuk át magunkat.Következő héten már a második is készen volt, és velem szinte madarat lehetett fogatni. Kezdtem látni a munkánk eredményét.
Következő héten a férjem kitett magáért. Amellett, hogy szétszerelte a maradék szekrényeket, le is fűrészelte a felső vitrines részt, hiszen ez a két szekrény egymás mellé került, és erre fogunk munkapultot vágatni, mert mint említettem imádok főzni, ahhoz pedig hely kell.
Ezután egy maradt hátra, az ötödik elem - abból a konyhaablak alá került egy szekrényke, ami négy kicsi lábbal meg lett emelve. Igazán jó hely lett egy plusz polccal a fűszereknek és egyéb száraz árunak.
Még a pult felszerelése várat egy kicsit magára, mert a technika ördöge szórakozik  velünk, várunk az autószerelőre, hogy haza tudjuk hozni.

Szekrény felújítás kipipálva - majdnem

Persze közben kicsit kacsingattam jobbra-balra és a kacsingatásból a következő két apróság jött ki


Epres láda újragondolva


Fa boros doboz átöltöztetveua. oldalról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails