2016. március 8., kedd

15 cm-es szögletes csatos neszesszer







A neszesszer 15 cm-es szögletes kerethez készült, a megrendelés alapján. Merevítésre csak vasalható közbéléseket használtam, ami tökéletesen szuperál.
A minta szerint szabva egy külső anyag, egy bélelő, egy szövet vasalható közbélés, egy sima vasalható közbélés.



Miután kiszabtuk a részeket, a közbélést bevasaljuk. A szövetből készültet a felső anyagra, míg a vékonyabb közbélést a bélelőre.
Összevarrjuk külön külön a felső anyag oldalát úgy, hogy a széleknél egy talpszélességnyit nem varrunk össze, különben nem fog szépen kifeküdni a neszesszer, hanem a bélés összehúzza. 
A végeket fél centiméter szélességben varrjuk be, majd a bélés kifordítjuk, és összetűzzük a felső neszesszer résszel. Az egyik felső részen egy 5-cm-es részt szabadon hagyunk, majd itt fordítjuk ki.
Gombostűzzük, majd varrjuk össze. A hajlatoknál vágjuk keskenyre az anyag szélességét, majd fordítsuk ki, és vasaljuk le, majd 1 mm szélesen tűzzük le. Ekkor varrjuk be a lyukat, ahol kifordítottuk.




Miután letűztük, jelöljük be a közepét, és a fémkeretnek is a középső lyukát, öltsük oda, hogy ne mozdulhasson el, majd varrjuk fel a fémkeretet.




Igyekezzünk úgy varrni, hogy a lehető legkevesebb látszódjon a bélésnél, és válasszunk a béléshez illő fonalat.
Én bőrvarró cérnát, vagy gyöngy hímző fonalat használok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails