2009. augusztus 30., vasárnap

Új tanév kezdődik



Bár kedden már szeptembert írnak a naptárban, az időjárás szerint még mindig olyan mint augusztusban.


A gyerekek mindenfele be vannak sózva. Sokan tagadják, de látszik rajtuk, hogy alig várják a sulit.

Ez az év a harmadik, amikor a férjecském nem kezdi velük a tanévet. Látom rajta, mennyire nem találja ilyenkor a helyét. Az is kiül az arcára mennyire sajnálja ezt. De hát az élet ilyen. Egy betegségnek nem lehet azt mondani, hogy messzire kerüljön el minket. Ez így eset.
Viszont én azért vagyok már oly hosszú ideje mellette, hogy szeressem és támogassam. Hogy gondját viseljem, mert anno, anyósom rámbizta a fiát, és én nagyon szerettem anyósomat. Sajnos már régóta nincs velünk.

A mai napot kihasználva, sütöttem, főztem. Tudom imádja a főztömet, és őszintén, elhanyagoltam az utóbbi időben. Mivel fogyózom ezerrel, meg is feledkeztem arról hogy esetleg neki jobban hiányzik a főztöm, mint gondolnám.
Tehát a mai menü a kedvence, aranyló húsleves csigatésztával, jó sok husival, mert egy cukorbetegnek kell a hús, egy kis sült kacsamáj burgonyapürével, és a tegnap elkészített rebarbara chutney-val. Azért a kacsának volt ám melle, meg combja is, kiváló rozmaringos sült kerekedett belőle. A desszert füge. Mivel a tegnapi rebarbara füge kombó elfogyott, ma egy kis vajjal kikent edényben megsütött, sőt inkább párolt füge, finom karamellizált mézzel, és vaníliával izésített tejszínhabbal tálalva. Egy-egy gombóc fagyi mellétéve, mennyeien sikerült.

A párom ebéd utáni sziesztáját tölti, elégedett mosolyjal az arcán, csicsikál csendben. remélem sikerült kicsit feledtetnem vele az iskola örömeit. Tudom nem pótolható számára a gyermeki mosoly, de hát túléltünk már ennél rosszabbat is
Nincs más dolgom, mint elnyúlni és végre befejezni azokat a kézimunkákat amiket elkezdtem és valami miatt nem fejeztem be.

4 megjegyzés:

  1. Örömmel olvastam gondoskodásodat.
    A menü mennyeinek hangzik, ám ha tényleg cukros a Drágád akkor a desszert az már túl van a határeseten !
    A levesbetét és a krumplipüré már kimerítette a szénhidrátokat.
    Bocsánat ha okoskodásnak tűnik, mi is mindketten cukros cipőben járunk évek óta diétázunk.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van, a desszert az enyém, viszont a drága szereti látni, ahogy én tömöm magamba a finom mannát. -(A sors fintora, hogy nekem viszont alacsony a cukrom)- Tudod a látvány is élvezet bizonyos fokon. Elmondanám, délután megkóstolta.

    VálaszTörlés
  3. Zsóka! Bocs, de milyen nyelven írtad a bejegyzést? Vagy csak én nem tudom olvasni??

    VálaszTörlés
  4. Szerintem magyarul. Bár néha szívesebben írok angolul. De ez itt határozottan magyar. Lehet, hogy a könnyebb olvashatóság kedvéért betű típust váltok.
    Örülök az építő jellegű kritikának.
    Köszi hogy szóltál.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails